Blokkade of stroming?

In dit artikel wil ik het hebben over creativiteit en planetaire veranderingen. Hoe zijn deze in godsnaam aan elkaar gelinkt, Eelke-peelke? Als we om ons heenkijken dan zien we steeds meer chaos in de maatschappij. Deze wordt veroorzaakt omdat de planeet bijna continu gebombardeerd wordt met hoogfrequente energie. Deze energie is als het ware de 'wake-up call' voor de mensheid en de komst ervan werd eeuwen geleden al door oude culturen voorspeld. Deze trilling haalt onze angsten en diepste emoties naar boven en niet iedereen heeft de tools om daarmee om te gaan. Het gros van de mensheid projecteert deze emoties nog buiten zichzelf en gaat het gevecht aan met de wereld 'daarbuiten'. Maar wanneer we besluiten deze emoties zonder oordeel te aanschouwen en aanvaarden, gebeurt er iets moois: onze levensenergie gaat stijgen naar ons hart, door sommigen ook wel de zetel van de ziel genoemd. Wanneer genoeg energie naar het hart stroomt begint onze ziel (of ons ware zelf) als het ware te ontwaken en voelt zij haast een onstuitbare drang zich uit te drukken. En zo zouden we precies creativiteit kunnen definiëren. Dan rijst de vraag of we ons nog druk willen maken over wat 'daarbuiten' gebeurt op het moment dat we zelf snappen hoe we onze blokkades niet buiten onszelf hoeven uit te leven en steeds dieper in creativiteit af kunnen dalen.

AnelliMailchimpEeltjeMailchimp


Tips&Tricks

Omdat creativiteit sterk verbonden is met wie we zijn, dienen we ook in ons zelf te kijken wanneer er een gebrek aan is. Waar zit de energie-blokkade en hoe projecteer je die buiten jezelf? Wanneer we onze aandacht afhalen van het 'probleem' dat zich buiten onszelf heeft gemanifesteerd en de blokkade in ons zelf zonder oordeel gaan voelen, gaat de energie weer stromen. En dit levert niet alleen de creativiteit op van de ziel die het 'probleem' oplost, maar ook een beter contact met de ziel waardoor creativiteit steeds meer een constante wordt.

Wit
Welke kleur drukt beter het zuivere bewustzijn uit waarmee we onszelf kunnen aanschouwen, dan wit? Wanneer we wit mengen met een andere kleur wordt de kleur zachter. De sterke stimulans van de kleur wordt teruggedrongen. Je zou ook kunnen zeggen dat het pure bewustzijn de emoties en hun impact verzwakt. Er zijn twee soorten wit die beiden iets anders doen wanneer ze met een andere kleur worden gemengd: Titanium wit vreet als het ware de kleur op en verzwakt hem maar maakt de menging wel feller. Zinc wit (ookwel mixing white genoemd) maakt de kleur een tint lichter maar het resultaat is minder fel.
blog comments powered by Disqus