Muziek en schilderen

Tijdens mijn cursus draai ik altijd muziek op de achtergrond. Deze bestaat uit mijn eigen composities en o.a. die van ambient-grootheden Robert Rich, Steve Roach en Oöphoi. Het ambient genre is niet wijdverbreid bekend maar wint steeds meer aan terrein omdat, naar ik vermoed, steeds meer mensen geestelijk vermoeid beginnen te worden van de eindeloze noise en herhaling van sommige hedendaagse muziek. Deze stijl kent geen coupletten en refreinen, bestaat uit organische klanken en de aard van het geluid speelt een belangrijker rol dan compositie en melodie. Hoewel veel cursisten niet eens altijd doorhebben dat mijn muziek opstaat is het verschil duidelijk merkbaar wanneer ik popmuziek opzet: de onrust neemt toe en cursisten beginnen meer met elkaar te praten en verliezen meer en meer het contact met de essentie van hun ziel. En dit contact is nu net zo essentieel tijdens intuïtief schilderen; op deze manier voel je aan wat de volgende stap is in het proces. Ambient muziek (en vele andere stijlen) helpt je het contact met je ware zelf terug te vinden, voorbij het ego, en daarom is het zo'n ideale partner van het schilderen.

Afgelopen maand heb ik mijn derde solo album uitgebracht getiteld 'The Observer’. Heerlijk muziek om op te schilderen of om mee door een bos te wandelen. Beluister en download het album op
Bandcamp of stuur mijn een mailtje als je hem op cd gebrand wil hebben (kosten €10 incl. artwork voorkant, excl. verzendkosten).

DSC00622 mailchimp

blog comments powered by Disqus