Changing the world, one site at a time…
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
  • mail mij 0

flowpaintingart soulful insights into creativity

Verhalen

foto-cursiste

De laatste maanden heb ik meer dan ooit doorgebracht in stilte. Ik heb wel een aantal cursisten les gegeven maar heb zelf niet veel geschilderd. Soms heb ik deze periodes nodig om dichter bij mezelf uit te komen. Ik heb er ook maar minimale sociale contacten op na gehouden omdat ik dan geen ruimte heb voor de verhalen van anderen en ook niet mijn eigen verhalen wil herhalen en daarmee bevestigen. We vertellen onszelf allemaal verhalen en deze hebben de neiging ons vast te houden in een beperkte realiteit; een realiteit van 'dit is wel mogelijk en dit niet' en 'sommige dingen zullen altijd zo blijven'.

In de stilte moest ik mezelf ook vaak weerhouden van het volgen van het nieuws of wat er verder in de wereld allemaal speelt. Dit om te voorkomen dat het op bepaalde knoppen drukt die dan weer verhalen triggeren in mezelf. Wat er nu speelt in de wereld haalt een hoop oud zeer bij veel mensen naar boven wat vaak te maken heeft met levens die we hebben gehad in oude tijden en waarin we voor dezelfde soort vraagstukken stonden. Het is heel belangrijk dit goed te doorvoelen en voor iedereen zal het verschillend zijn wanneer deze gevoelens zijn geïntegreerd. Ik heb nu zelf deze verhalen achter me gelaten, heb ze van alle kanten bekeken en ze dienen me niet meer. Maar ben je hier nog mee aan het stoeien, duik er dan vol in, kijk alle schaduwfiguren diep in de ogen en laat dan de illusie gaan.

Ik ben wel zo'n beetje klaar met die cirkeltjes en maak steeds meer ruimte om te ontdekken wie ik ben voorbij de verhalen. Vanuit die authentieke plek is er dan weer ruimte voor een pure, creatieve stroom om vanuit een leegte nieuwe mogelijkheden te manifesteren.....nieuwe ervaringen zodat de ziel weer iets te ontdekken heeft en een nieuw avontuur aan kan gaan.

Aan-&#39;t-werk-in- atelier

January 2024
May 2023
December 2022
September 2022
June 2022
April 2022
December 2021
August 2021
July 2020

Via deze website worden geen gebruikersdata verhandeld met derde partijen. Persoonlijke data zoals eventueel gedeelde e-mail adressen en namen worden niet uitgewisseld met derden. Er wordt geen Google analytics gebruikt om persoonlijke data te analyseren en er wordt geen gebruik gemaakt vaan cookies.