Changing the world, one site at a time…
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
<i>flowpaintingart</i> <i>soulful insights</i> <i>into creativity</i>
  • mail mij 0

flowpaintingart soulful insights into creativity

Geofferd aan het vuur

AgniHotraMC
Agni Hotra

Het bovenstaande schilderij heeft inmiddels een nieuw thuis gevonden. Dat het precies afgelopen maand werd verkocht was geen toeval. In mijn leven geloof ik niet in toeval. Vanaf het moment dat ik hem in begon te pakken om te versturen naar Engeland, kwam ik in een diep zuiveringsproces terecht. Ik begon lichamelijk, zo leek het, in een snel tempo in te storten: ik kreeg hartkloppingen, koortsverschijnselen, amper functionerende nieren, raakte volledig uitgeput en werd uiteindelijk gereduceerd tot wrak. Nu ben ik eerder door diepe lichamelijke en geestelijke veranderingen gegaan maar dit trof echter alles. Gelukkig merkte ik dat er ook een verdieping in mijn bewustzijn plaatsvond en dat er dus niet alleen lichamelijk wat speelde.

Wat ik altijd doe in dit soort situaties, is kijken naar de signalen die het Universum mij geeft die duidelijk maken wat er op een dieper niveau speelt. En toen schoot het me te binnen: de titel van het schilderij geeft het aan: dit is mijn 'agni hotra' oftewel mijn vuurceremonie of healing door vuur. Terwijl ik bezig was het schilderij in te pakken en te versturen, werden mijn ego-delen als het ware aan het vuur geofferd, het vuur van transformatie. Maar welk ego-deel betrof het hier? Dit werd duidelijk de dag dat ik me zó beroerd voelde dat de angst voor de dood zijn intrede deed in mijn psyche. Ik werd min of meer gedwongen die angst aan te kijken en mezelf de vraag te stellen: wat als ik nu sterf, zou ik dat dan kunnen accepteren zonder gevecht? Een verdriet overspoelde me, gevolgd door een gevoel van overgave aan de Universele Wil. Ik sprak uit een kanaal te zijn waar het leven vrij door kon stromen. Wat volgde was een serie bewegingen (soul motion) die ik voelde te moeten maken en een symbool dat getekend wilde worden om de ziel te integreren. Ik was nu door een soort energetische bottleneck gegaan waar ik als het ware onder enorme druk doorheen geduwd was. Vanaf dat moment werd het proces minder intens en voelde ik mijn ziel zich steeds verder in mijn lichaam integreren.

Wanneer we onder grote druk komen te staan, hebben we al snel de neiging te veel te focussen op het probleem zoals dat zich in de fysieke werkelijkheid afspeelt. Niet dat het ontkent dient te worden maar als we een schuin oog open houden voor de signalen en symboliek die ons getoond wordt, kunnen we uit de vechtmodus stappen en ons overgeven aan het proces dat veel groter is dan ons alledaagse bewustzijn. En daarnaast, een schilderij is voor mij nooit slechts een schilderij.....maar dat zal de meesten die dit lezen al bekend zijn.

IvonTweeluik1MC
Ivon van Tongerlo smeedt haar tweeluik aan elkaar.


June 2024
January 2024
May 2023
December 2022
September 2022
June 2022
April 2022
December 2021
August 2021
July 2020

Via deze website worden geen gebruikersdata verhandeld met derde partijen. Persoonlijke data zoals eventueel gedeelde e-mail adressen en namen worden niet uitgewisseld met derden. Er wordt geen Google analytics gebruikt om persoonlijke data te analyseren en er wordt geen gebruik gemaakt vaan cookies.